• Startpagina
  • Recepten
    • Aardappelgerechten
    • Brood
    • Bijgerechten
    • Eiergerechten
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kaasgerechten
    • Oosterse gerechten
    • Pasta- en rijstgerechten
    • Patisserie en nagerechten
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Terrines
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Wild
  • Weetjes
    • Bier
    • Land en volk
    • Voedsel
    • Whisky
    • Wijn
  • Boekrecensies
  • Contact
Gourmand Gazette
Gezondheid algemeen
Wijnwijs
Klussen
koken & tafelen algemeen
lifestyle
Cadeauwinkel

Welkom bij Tannetje.nl

Kokosmaaltijdsoep (Soul Kitchen)

In het kookboek Soul Kitchen van Kim Vercoutere en Ine Tomme staat op bladzijde 145 het recept Kokosmaaltijdsoep. De hoeveelheden in het recept zijn voor 4 personen.

Lees meer...

Spaghetti carbonara (De geheimen van de Mediterrane keuken)

In het kookboek De geheimen van de Mediterrane keuken staat het recept Spaghetti carbonara.

 

Dit is een pure Romeinse klassieker die het zeker doet als je een echt goede pasta kiest. Een spaghetti van goede kwaliteit dus, want verder zijn er weinig ingrediënten. Enkel spek, eieren en pecorino. Dit is schitterend in zijn eenvoud. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten, de kooktijd: 15 minuten

Lees meer...

Gebakken spek met gembersaus (JapanEasy)

In het kookboek JapanEasy van Tim Anderson staat op pagina 114 het recept Gebakken spek met gembersaus. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Het niveau is absoluut niet moeilijk.

 

In Japan at ik dit vaak voor de lunch, maar ’s avonds is het net zo lekker; en het is in een wip klaar. De gembersaus is trouwens ook erg lekker in andere gerechten. Probeer hem eens als marinade voor kip of als glazuur voor vis.

Lees meer...

Bucatini alla Sorrentina (Pasta. il primo piatto)

In het kookboek Pasta. il primo piatto van Giovanni D’Apice en Marco Paone staat op pagina 58 het recept Bucatini alla Sorrentina. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Lees meer...

Ciorba de fasole (Noosh-e-jaan)

In het kookboek Noosh-e-jaan van Tieme Hermans staat op bladzijde 25 het recept Ciorba de fasole. Serveer deze hartige bonensoep warm op een koude winterdag of koud op een warme zomerdag.

Lees meer...

Wildzwijnspiesen met mirte (De zilveren lepel – Vlees)

In het kookboek De zilveren lepel – Vlees staat op bladzijde 180 het recept Wildzwijnspiesen met mirte. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding duurt: 30 minuten, plus 4 uur marineren. De bereiding vergt 1 uur 10 minuten.

 

Lees meer...

Gevulde avocado met rivierkreeft (Puur en lichter)

In het kookboek Puur en lichter van Pascale Naessens en William Cortvriendt staat op bladzijde 80 het recept Gevulde avocado met rivierkreeft. De hoeveelheden in de recept zijn voor 2 personen en de bereiding duurt 15 minuten. Er is geen gaartijd.

Lees meer...

Bourride (vissoep met sinaasappelaioli) (De keukens van de Middellandse Zee)

In het kookboek De keukens van de Middellandse Zee van Lucio Galletto en David Dale staat op pagina 205 het recept Bourride (vissoep met sinaasappelaioli). De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen.

 

Het woord ‘soep’ doet de bourride geen recht. Bourride (ook bekend als borrida en bourrido in de Occitaanse dialecten van de Provence) is een ver en wit neefje van de bouillabaisse, en even lekker. In Sète (aan het eind van het Canal du Rhône, dat Parijs ooit met de Middellandse Zee verbond) wordt dit gerecht geserveerd als stukjes witte vis bedekt met een dikke witte saus, op smaak gebracht met sinaasappelschil en een eierrijke aioli. Volgens de Sètois is een rosé verplicht, want witte wijn is te slap en rode wijn te rijk.

 

Lees meer...

Zalm geparfumeerd met jasmijnthee (West eats East)

In het kookboek West eats East van Marc Declercq staat op bladzijde 27 het recept Zalm geparfumeerd met jasmijnthee. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 2 personen.

 

Lees meer...

Pannenkoeken/flensjes (Mijn kind bakt graag!)

In het bakboek Mijn kind bakt graag! van Helena Welvaert staat op bladzijde 56 het recept voor Pannenkoeken en flensjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 15 pannenkoeken. De bereidingstijd is 15 minuten bereiding en 15-30 minuten voor het bakken.

 

Wist je dat je op elk moment van de dag pannenkoeken kunt eten? Als ontbijt, lunch, avondeten, als tussendoortje… Je kunt dus gewoon nooit genoeg pannenkoeken eten!

 

Lees meer...

Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips (East by West)

In het kookboek East by West van Jasmine Hemsley staat op pagina 61 het recept Zachtgekookte eieren met komijn, courgette- en broccoli-dips. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen

 

Dit recept werd een paar jaar geleden op een zaterdag geboren, toen noch mijn moeder noch wij konden beslissen wat we zouden nemen als ontbijt. Ik had trek, maar was net teruggekeerd van mijn eerste boektoernee, waarbij ik het geluk had gehad om van vele heerlijke gerechten te genieten, maar ik had last van een verschrikkelijk jetlag. Ik wist dat ik zin had in eieren, maar mijn lichaam had behoefte aan groente. Mijn geniale moeder maakte dit en ik voegde er de komijn aan toe, wat tot een hemels gerecht leidde. Snel en eenvoudig, dus geweldig geschikt voor een doordeweeks ontbijt, en het voedt een heel gezin met maar heel weinig moeite. Hou wel rekening met kleverige vingers!

Lees meer...

  1. Opgevulde zoete paprika’s (De Flexikok 2)
  2. Motoyaki, Gegrilde oesters (Yakitori & Korean BBQ)
  3. Trappist macaron (Sweet foodista)
  4. Lamsragout met wortels en groene knoflook (Zes seizoenen)
  5. Griesmeelballensoep (Recepten uit Wenen)

Pagina 3 van 34

StartVorige12345678910VolgendeEinde

Copyright © 2013 Cornelis Heystek van Les Gourmands.

All rights reserved.