In het kookboek Thailand vanJean-Pierre Gabriel staat op pagina 178 het recept Zure Zalmsoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de bereidingstijd is 5 tot 7 minuten.
In het kookboek Thailand vanJean-Pierre Gabriel staat op pagina 178 het recept Zure Zalmsoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de bereidingstijd is 5 tot 7 minuten.
In het kookboek Recepten uit Tokyo van Maori Murota staat op pagina 272 het recept Salade van sashimi van dorade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor4 personen. Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 1 minuut
In het kookboek Klassiekers van Paul Hollywood staat op pagina 99 het recept Goat-herd pie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Wie heeft er niet van shepherd’s pie gehoord? Het gerecht zou zijn oorsprong vinden in het landschap vol schapenboerderijen in het noorden van Engeland. Het is een recept dat door de jaren heen uitgebreid en geperfectioneerd is door vele generaties koks. De variant op deze pagina is gemaakt met geitenvlees in plaats van lamsvlees. Geitenvlees is magerder en erg smakelijk. Je kunt natuurlijk ook lamsvlees gebruiken, mocht je dat willen.
In het vegetarische kookboek The green kitchen travels van David Frenkiel en Luise Vindahl staat op pagina 106 het recept Salade met pomelo, kokos & citroengras. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als bijgerecht.
Hoewel ik grote fan ben van fruit als dessert, vind ik pomelo een vrucht die zich beter leent voor een hartig gerecht. Het dikke en vrij droge vruchtvlees is perfect voor een dressing. De smaken in deze salade zijn ongelooflijk fris en vrij zoet, terwijl de kokos en cashewnoten iets krokants toevoegen. Eventueel kun je de pomelo vervangen door grapefruit, maar dan moet je misschien wat extra honing gebruiken om de balans tussen zuur en zoet te herstellen. – David
In het kookboek Licht! Van Hugh Fearnly-Whittingstall staat op bladzijde 262 het recept Koude kip, ansjovis en eieren. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.
Dit is een prima manier om restjes kippenvlees op te maken. Ik zal eerlijk bekennen dat ik dit gerecht zo lekker vind dat ik wel eens een extra kippetje in de oven heb gezet, om er zeker van te zijn dat ik de volgende dag genoeg kiprestjes zou hebben.
In het kookboek Puur natuurlijk koken van Tom Hunt staat op bladzijde 50 het recept Radijsbladsoep met karwijzaad. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Dit gerecht is verbazingwekkend lekker, eenvoudig om te maken en een goede manier om verspilling van de blaadjes te voorkomen (al kun je de soep ook met waterkers in plaats van radijsblad maken). Ik maak de soep graag met rijst wat dikker, waardoor de soep een fluweelachtige structuur krijgt.
In het kookboek Koken met kruiden & bloemen van Pip McCormac staat op pagina 82 het recept Rijstsalade met viooltjes, doperwten & postelein. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2-4 personen. De kooktijd is 15-20 minuten.
In veel landen is postelein een beetje een ondergeschoven kindje. In het Midden-Oosten is de groente een geliefd ingrediënt, maar bijvoorbeeld in de Verenigde Staten wordt postelein als onkruid gezien. Dat is jammer, want de smaak geeft menig saus en salade iets extra’s. Serveer een grote schaal van deze kleur- en bloemrijke salade bij bijvoorbeeld een maaltijd van koude vleeswaren en quiches.
In het kookboek Atelier confiserie van Yasmin Othman staat op pagina 48 het recept Zoute karamels. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 60-70 stuks. De voorbereidingstijd bedraagt 10 minuten , de kooktijd is 20-30 minuten en de rusttijd: 30-40 minuten
In het kookboek Havermout van Amy Ruth Finegold staat op pagina 17 het recept Havermout met gebakken fruit & noten. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 6 personen.
Havermout wordt meestal in een pan op het fornuis gekookt, maar door de havermout in de oven te bereiden krijgt deze een nieuwe demensie. Als je havermout bakt, voeg ik altijd een ei toe waardoor de substantie lekkerder wordt.
In het bakboek Cheesecakes van Berko van Steve Schouflikir staat op pagina 12 het recept Original cheesecake. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 cheesecake van Ø 26 cm. Voorbereiding: 15 minuten. Baktijd: 1 uur 45 minuten. Rusten: 2 uur in de oven. In de koelkast: ten minste 4 uur.
In het kookboek Koken en bakken met matcha thee van Lene Knudsen staat op bladzijde 38 het recept Matcharijstebrij met mangocoulis. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 porties, de voorbereiding vergt 10 minuten, de bereiding circa 40 minuten en de rusttijd circa 15 minuten.
Pagina 12 van 36