In het kookboek Gehaktballen van Salomée Vidal en Jérémie Kanza staat op bladzijde 40 het recept Kip – gorgonzola – rauwe ham. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 20 balletjes. Het gerecht is klaar in 35 minuten
In het kookboek Gehaktballen van Salomée Vidal en Jérémie Kanza staat op bladzijde 40 het recept Kip – gorgonzola – rauwe ham. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 20 balletjes. Het gerecht is klaar in 35 minuten
In het kookboek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen staat op pagina 4 het recept De lekkerste meringue, ofwel Basis Franse meringue. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 ronde, platte meringue.
Als basis voor een pavlova kun je een Franse meringue (eiwitten + fijne kristalsuiker) of een Italiaanse meringue (eiwitten + suikersiroop) nemen. In dit boek gebruiken we de Franse meringue, simpelweg omdat deze meringue snel en gemakkelijk te bereiden is.
In het kookboek Too good to share van Sam Stern staat op bladzijde 37 het recept Aardappelkoekjes met kip en dragon. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één persoon.
In het kookboek Een appel per dag van Keda Black staat op pagina 22 het recept Chutney. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2-3 potten van 250 g. Voorbereidingstijd 10 minuten, bereidingstijd 50 minuten.
In het boek Kaneel & kardemom van Anne Shooter staat op pagina 62 het recept Midden-Oosterse arretjescake. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 25 stuks
Tiffen, een soort arretjescake, is ongetwijfeld een van de eenvoudigste en populairste soorten gebak die je kunt maken. Kinderen zijn er dol op en het is ideaal als het buiten gewoon te warm is om te bakken, wat waarschijnlijk de reden is dat deze taart zo populair is in Israël. Tiffen bevat meestal marshmallows, digestieve koekjes en rozijnen, maar mijn versie heeft een exotischer tintje met Turks fruit, halva en pistachenoten. Snijd in kleine blokjes als petitfour of in grotere vierkantjes voor bij de thee.
In het kookboek The dumpling sisters van Amy en Julie Zhang staat op pagina 25 het recept Garnalendumplings. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 24 dumplings.
Deze dumplings vormen samen met de gestoomde varkensbapao’s en open dumplings met varkensvlees en garnalen de drie belangrijkste dim sum van Guangdong. Zelf garnalendumplings maken is leuk omdat je dan kunt zien hoe de witte deegvellen veranderen in prachtige, doorzichtige omhulsels waarin de felroze garnalen zitten. Onthoud dat deze overheerlijke dumplings het lekkerst zijn als je ze puur eet, zonder dipsaus, want dan komt de verfijnde smaak van de garnalen het beste tot zijn recht.
In het kookboek Hemelse soepen van Nicole Pisani en Kate Adams staat op bladzijde 100 het recept Hemelse soep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen
Hemelse soep, zo ontdekte Kate, is wat Mauritaanse vrouwen eten na het krijgen van een kind om er snel weer bovenop te komen en veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Wij vinden de naam te gek en we maken dan ook graag een pan hemelse soep wanneer we behoefte hebben aan een gezonde uitspatting. We hebben onze eigen versie bedacht, met een combinatie van spijsverteringsbevorderende, vetverbrandende specerijen waaronder cayennepeper, kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper, kardemom en komijn.
In het boek Donna Hay seizoenskookboek van Donna Hay staat op bladzijde 110 het recept Runderspiesen met rode peper en djeroek poeroet. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
In het kookboek Sla van Ida de Haart staat op pagina 165 het recept Miso, kombu, tofu & edamame. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 porties als maaltijdsoep, 8 als voorgerecht.
Misosoep is, in al zijn simpelheid, een van mijn lievelingssoepen. Licht en supersmaakvol, net als een goede kop bouillon. In een handomdraai staat hij op tafel, je hoeft alleen de juiste ingrediënten in huis te hebben.
In het kookboek Vegarabia van Greg en Lucy Malouf staat op pagina 43 het recept Griesmeelbrood met anijs & sesamzaad. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 brood.
Met zijn glanzend bruine, bolle bovenkant en ongewone smaak is dit Noord-Afrikaanse brood enorm aantrekkelijk. Het heeft een zacht kruim en een krokante korst, met een vleugje sinaasappel en anijszaad.
In het kookboek Anatolië van Somer Sivrioğlu en David Dale staat op pagina 206 het recept Moeders tuinbonenpaté. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Mijn moeder, een geweldige hobby kok, werd professioneel restaurateur toen ik zestien was. \het was een geweldige ervaring voor mij om in mijn studententijd als keukenhulpje in haar mayhane te werken. Ik moest elke keer in vallen als ze haar chef-kok ontsloeg, wat gemiddeld een keer per maand gebeurde. Ik kreeg een stoomcursus in het bereiden van mezze en kreeg amper tijd om van elke chef-kok één nieuw recept te leren voordat ze verdwenen.
Een recept waar moeder niemand aan liet komen, was de fava die ze in het voorjaar met gedroogde en verse tuinbonen zelf maakte. Ze voegde er zwarteolijvenrapenade aan toe omdat ze het kleurcontrast leuk vond. Ze zei dat fava een cake moest zijn, die een lange zit aan tafel kan overleven. In dit recept heb ik gedroogde tuinbonen gebruikt, zodat je fava het hele jaar door kunt maken. Maak je de fava in het voorjaar, dan kun je ook verse tuinbonen (dubbel gedopt) gebruiken.
Pagina 11 van 36