Welkom bij Tannetje.nl
Geroosterde aardperen & prei met crème fraîche, geschaafde Goudse kaas & hazelnoten (Uit de oven)
In het kookboek Uit de oven van Diana Henry staat op pagina 121 het recept Geroosterde aardperen & prei met crème fraîche, geschaafde Goudse kaas & hazelnoten. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Je kunt het als voor- of bijgerecht bereiden.
Je hebt lekker dikke aardperen voor dit gerecht nodig, want dunne exemplaren zijn gewoon niet vlezig genoeg. In plaats van Goudse kaas kun je ook een andere harde kaassoort gebruiken. Dit is een heerlijke smaakcombinatie; laat de hazelnoten niet weg, want die zijn echt wezenlijk. Het is een van mijn lievelingsgerechten uit dit boek.
Gevulde paprika-terrine (De groentekeuken - Hapjes en dipjes)
In het kookboek De groentekeuken -Hapjes en dipjes van Emilie Franzo staat op bladzijde 44 het recept Gevulde paprika-terrine.
Het recept is vegetarisch en glutenvrij. De hoeveelheden in het recept zijn voor 8 personen, de voorbereiding duurt 25 minuten en de bereiding 20 minuten. U moet rekening houden dat ingrediënten een nacht moeten rusten.
Knolselder met noordzeegarnalen (Nog eenvoudiger 2)
In het boek Nog eenvoudiger 2 van Pascale Naessens staat het recept Knolselder met noordzeegarnalen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.
Zeebaarspapillot (Een dagelijkse portie power)
In het kookboek Een dagelijkse portie power van Claudia Van Avermaete staat op bladzijde 198 het recept Zeebaarspapillot. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen. De bereiding duurt 15 minuten en daarnaast nog 20 tot 25 minuten oventijd.
Kip aan ’t spit met in Duvel gedrenkt hooi (Grillmasters)
In het kookboek Grillmasters van Seppe Nobels en Peter De Clercq staat op pagina 156 het recept Kip aan ’t spit met in Duvel gedrenkt hooi. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Duur: meer dan 1 uur.
Zalm in zoutkorst (Jamie's Food Fight Club weekend kookboek)
In het kookboek Jamie's Food Fight Club weekend kookboek van Jamie Oliver staat op bladzijde 182 het recept Zalm in zoutkorst. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen. Bereidingstijd 1 uur en 45 minuten, plus afkoelen
Venkel, citroen & kruiden in overvloed. Door zalm in een zoutkorst te bakken creëer je een soort grotje waarin het vocht optimaal behouden blijft, en het voegt een subtiele smaak toe. De vis ziet er niet alleen spectaculair uit, maar wordt ook heerlijk vlokkig.
Heilbotpakketjes met citroen, paddenstoelen & sesamolie (Eet, reset heal)
In het kookboek Eet, reset heal van Gwyneth Paltrow staat op pagina 132 het recept Heilbotpakketjes met citroen, paddenstoelen & sesamolie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.
Ik vind vrijwel alles goed combineren met geroosterde sesamolie en dat geldt zeker voor dit met gember op smaak gebrachte heilbot-en-paddenstoelenpakketje. Dit gerechtje is voor 2 personen, maar je kunt de hoeveelheden gemakkelijk vermenigvuldigen voor een groter gezelschap. (Het lijkt wel of al mijn vrienden ineens langskomen als ik dit maak).
Geroosterde avocado met zeesla en garnaaltjes (Proef de zee)
In het kookboek Proef de Zee van Anne Fleur Sanders staat op bladzijde 18 het recept Geroosterde avocado met zeesla en garnaaltjes. De hoeveelheden in recept zijn voor 4 personen.
Gebakken tong met sauce vièrge en puree (13 culinaire toppers in Gent)
In het boek 13 culinaire toppers in Gent van Femke Vandevelde staat op bladzijde 123 het recept van Lore Moerman: Gebakken tong met sauce vièrge en puree. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Deze volle bereiding van vis met puree en een lekkere saus is mijn lievelingsherinnering aan de beginperiode van Bodo. Dit gerecht was meteen een succes. Eigenlijk zou ik dit gerecht vaker op de kaart moeten laten terugkeren.
Rundertartaar met gebrande paddenstoeltjes en een vinaigrette van eekhoorntjesbrood (Olijfolie)
In het boek Olijfolie van Wilma Van Grinsven-Padberg staat op bladzijde 191 het recept Rundertartaar met gebrande paddenstoeltjes en een vinaigrette van eekhoorntjesbrood. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Amandel-dadelscones met botercrème (Modern baking)
In het kookboek Modern baking van Donna Hay staat op bladzijde 166 het recept Amandel-dadelscones met botercrème. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 15 stuks.