• Startpagina
  • Recepten
    • Aardappelgerechten
    • Brood
    • Bijgerechten
    • Eiergerechten
    • Gevogelte
    • Groenten
    • Kaasgerechten
    • Oosterse gerechten
    • Pasta- en rijstgerechten
    • Patisserie en nagerechten
    • Salades
    • Sauzen
    • Snacks
    • Soepen
    • Terrines
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Wild
  • Weetjes
    • Bier
    • Land en volk
    • Voedsel
    • Whisky
    • Wijn
  • Boekrecensies
  • Contact
lifestyle
koken & tafelen algemeen
Gezondheid algemeen
Gourmand Gazette
KokenKoken
Wijnwijs

Welkom bij Tannetje.nl

Moksâleysi met kousenband (Paramaribo)

In het kookboek Paramaribo van Judith Cyrus staat op bladzijde 87 her recept Moksâleysi met kousenband. De bereidingstijd is 1 uur. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen

 

Klik hier voor de recensie van Paramaribo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Super soepbrood (Bak!)

In het bakboek Bak! van Jayne Jubb staat op pagina 49 het recept Super soepbrood. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 brood. Voorbereiden 1 uur en 15 minuten Rijzen 1 uur en 30 minuten Bakken 40 minuten

 

Dit brood had bewust bedacht kunnen zijn om in soepen of in vleesstoofpotten te dopen en sausrestjes van je bord te vegen. Dankzij een handvol venkelzaden is de smaak van dit brood verslavend en is bijna onmogelijk om het bij één plakje te laten.

 

Klik hier voor de recensie van Bak!

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer...

Zonnevis in kelp & zout uit de oven (De hele vis – het Kookboek)

In het kookboek De hele vis – het Kookboek van Josh Niland staat op pagina 216 het recept Zonnevis in kelp & zout uit de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 5-6 personen. Alternatieve vissoorten voor dit recept zijn: Coral trout, Forel, Snapper, Tarbot.

 

Ik vind deze ongecompliceerde bereidingswijze erg leuk om thuis toe te passen omdat je een hele vis met graten en al kunt kopen voor het aantal personen voor wie je kookt. Dus of het nu een zonnevis is die zo groot is als een bord en die je met z’n tweeën kunt opeten, of een hele Murray cod voor zes personen: met deze methode kun je de hele vis van top tot teen met zout bedekken en dan in de oven zetten tot hij gaar is.

 

Lees meer...

Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen (Flavour)

In het kookboek Flavour van Yotam Ottolenghi staat op pagina 234 het recept Hummus met gekonfijte knoflook en gegrilde paddenstoelen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als bijgereht of als onderdeel van een aantal mezze.

U kunt de hummus maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren, afgedekt met een laagje olie om te voorkomen dat er een korst op ontstaat. U kunt de paddenstoelen wel het allerbeste pas op de dag van serveren grillen, omdat ze in de koelkast slap en minder vlezig worden.

 

Lees meer...

Zoete kippenvleugeltjes met mais (Alles over écht lekker budget koken)

In het kookboek Alles over écht lekker budget koken van Merlien Welzijn staat op bladzijde 66 het recept: Zoete kippenvleugeltjes met mais. Er staat helaas nergens voor hoeveel personen de hoeveelheden in de recepten zijn.

 

Lees meer...

Elzasser baeckeoffe (Elzas)

In het kookboek Elzas van Gérard Goetz staat op bladzijde 38 het recept Elzasser baeckeoffe. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

 

Lees meer...

Dadelpudding uit Lombardije (Kookboek van de Middeleeuwen)

In het Kookboek van de Middeleeuwen van Karen Groeneveld staat opbladzijde 71 het recept Dadelpudding uit Lombardije. De hoeveelheden in dit recept zijn voor nagerechten voor 8 à 10 personen. Het recept komt uit Harl. Ms 4016 in: Two fifteenth-Century Cookery Books (15e eeuw).

 

De originele titel van het recept luidt Leche Lombarde. De term Lombarde of Lombardije, een streek in Noord-Italië, verwijst naar het gehele Italiaanse gebied. Leche heeft niets met melk te maken, maar betekent zoiets als een plak of mogelijk gewoon lekkers.

 

Lees meer...

Gefrituurde paprika met ansjovis en kappertjes (Bitterzoete honing)

Het kookboek Bitterzoete honing van Letitia Clark staat op bladzijde 88 het recept Gefrituurde paprika met ansjovis en kappertjes, of in het Sagrijns Peperoni fritti con acciughe e capperi. De hoeveelheden in dit recept zijn voor Voor 4-6 personen

 

Ik loog niet toen ik zei dat Sardiniërs gek zijn op frituren. Door paprika’s te frituren worden ze verschrikkelijk zacht en zoet, maar je kunt een soortgelijk resultaat bereiken als je ze langzaam met veel olijfolie in de oven roostert. Dit is een van de favoriete antipasti van Franca en het is verslavend lekker. Je kunt het een dag van tevoren maken, want ze worden alleen maar lekkerder. Ze moeten zelfs een paar uur rusten om de smaken te laten ontwikkelen en op elkaar te laten inwerken. De ansjovis, azijn en kappertjes vormen een lekker pikante dressing die een mooie tegenhanger voor de zoete smaak van de paprika’s is. Serveer het gerecht op kamertemperatuur, met lekker veel knapperig brood en wat scherven zoutige pecorino.

 

Lees meer...

Spinaziecurry met ei (Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld)

In het kookboek Het snelste allermakkelijkste kookboek ter wereld van Jean-Francois Mallet staat op bladzijde 194 het recept Spinaziecurry met ei.

 

Lees meer...

Ayva dolmasi/Gevulde kweeën (Arabesque)

In het kookboek Arabesque van Claudia Roden staat op bladzijde 215 het recept Ayva dolmasi, of in goed Nederlands Gevulde kweeën. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Dit is echt verrukkelijk. Kweeën zijn een groot deel van het jaar verkrijgbaar in winkels voor oosterse producten. Hier worden ze met een vleesmengsel gevuld en heet opgediend. Kweeën zijn hard en hebben een lang verblijf in de oven nodig voor u ze kunt snijden en vullen, maar dit kan van tevoren gebeuren – zelfs de dag ervoor. Ik gebruikte hiervoor heel grote exemplaren, omdat ze er nu eenmaal waren, maar u kunt ook 4 kleine nemen, waarvoor de baktijd korter is. Geef ze heet met rijst met kikkererwten of rijstpilaf.

Lees meer...

Arook thayin - Birmese kipkroketjes (De Joodse keuken)

In het kookboek De Joodse keuken van Claudia Roden staat op pagina 340 het recept Arook Thayin, ofwel in het Nederlands Birmese kipkroketjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

 

Vanaf het midden van de negentiende eeuw vestigden joden uit Calcutta, Cochin, Perzië en Irak zich in Birma, in Zuidoost-Azië. Het waren de Baghdadi-joden die er een gemeenschap van maakten en hun kookstijl was sterk bepalend. De meeste joden vluchtten tijdens de Japanse bezetting naar India. Dit is een van de vele recepten die mevrouw Philomène Jacobs van de Indiase Baghdadi-gemeenschap mij stuurde. Het zijn heel bijzondere borrelhapjes.

 

Lees meer...

  1. Geroosterde aardperen & prei met crème fraîche, geschaafde Goudse kaas & hazelnoten (Uit de oven)
  2. Gevulde paprika-terrine (De groentekeuken - Hapjes en dipjes)
  3. Knolselder met noordzeegarnalen (Nog eenvoudiger 2)
  4. Zeebaarspapillot (Een dagelijkse portie power)
  5. Kip aan ’t spit met in Duvel gedrenkt hooi (Grillmasters)

Pagina 2 van 35

StartVorige12345678910VolgendeEinde

Copyright © 2013 Cornelis Heystek van Les Gourmands.

All rights reserved.