Artikelen

Pappardelle met sint-jakobsschelpen (Pasta: De zilveren lepel)

In het kookboek Pasta: de zilveren lepel van Jeske DeCock staat op pagina 194 het recept Pappardelle met sint-jakobsschelpen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd vergt 18 minuten en de kooktijd 25 minuten.


Klik hier voor de recensie van Pasta: de zilveren lepel.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 takje verse dragon, fijngehakt
  • 12 sint-jakobsschelpen. zonder schelp
  • 2 dl droge wijn
  • 200 g bliktomaten, kleingesneden
  • 275 g pappardelle
  • 1 eetlepel verse bladpeterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding:

  • Verhit olie in een pan. Bak de sjalot en dragon 5 minuten op laag vuur; roer af en doe. Doe er de schelpdieren bij, bedruppel ze met wijn en laat de alcohol verdampen. Laat alles 10 minuten pruttelen, voeg de tomaten toe, doe er zout en peper naar smaak bij en houd alles nog 5 minuten op het vuur.
  • Kook de pappardelle in veel kokend water met zout in 2-3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze in een warme schaal en overgiet ze met de saus. Bestrooi ze met de peterselie en zet het gerecht meteen op tafel.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.