Stoofpotje van kwartel met schorseneer, gerookt spek en bospaddenstoelen (Wild in de keuken)

In het kookboek Wild in de keuken van Dirk Van Steen staat op pagina 117 het recept Stoofpotje van kwartel met schorseneer, gerookt spek en bospaddenstoelen. De hoeveelhden in dit recept zijn voor 4 personen,

 

 

Klik hier voor de recensie van Wild in de keuken.

Ingrediënten:

  • 4 kwartels
  • hoeveboter
  • 4 schorseneren
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 2 el zure room
  • 1 el gehakte sjalot
  • 1 el gerookte spekblokjes
  • 100 g gemengde bospaddenstoelen
  • een beetje lavas ter versiering
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bereiding:

  • Bak de kwartels in boter en haal het vlees van het borstbeen.
  • Schil de schorseneren, snijd ze in schuine stukken enkkok ze in bouillon met zure room, peper, zout en nootmuskaat.
  • Bak de sjalot, spekblokjes en paddenstoelen samen in boter.
  • Voeg de schorseneren en wat kookvocht toe en werk op met boter
  • Afwerking: Serveer in een diep bord en strooi er gesnipperde lavas over.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop in onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: