Konijn met pruimen (Kruidig met bouillon)

In het kookboek Kruidig met bouillon van Tom Vander Sande staat op pagina 55 het recept Konijn met pruimen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

ImageKlik hier voor de recensie van Kruidig met bouillon.

Ingrediënten:

  • 4 achterbouten van inlands konijn

  • 4 deciliter ambachtelijk geuzebier

  • 4 deciliter water

  • 20 gedroogde pruimen

  • 1 blokje vleesbouillon

  • 1 theelepel maïszetmeel

  • 100 gram boter

  • 15 gram mosterd

  • 1 flinke ui (fijngesnipperd)

  • 1 theelepel gebroken witte peper

  • peper en zout

Bereiding:

  • Bak de bouten in een ruime pan rondom bruin in de boter en kruid ze met de peper en wat zout. Bak de ui even mee en schenk vervolgens het water en het bier in de pan. Voeg samen met het bouillonblokje de mosterd en de witte peper toe. Laat in gesloten pan 2,5 à 3 uur garen op een laag vuur.

  • Haal de bouten uit de pan. Mix de jus in de pan met een staafmixer en haal de saus daarna door een fijne zeef. Doe de saus in een schone pan en voeg de pruimen toe. Laat dit gedurende ongeveer 20 minuten verder smoren. Bind de saus met het maïszetmeel. Leg de bouten terug in de pan om ze op te warmen en kruid naar smaak af met peper en zout.

  • Serveer met een gekookt krielaardappeltje.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.