Carnita taco (TexMex)

In het kookboek TexMex van Jonas Cramby staat op pagina 80 het recept Carnita taco. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Carnita betekent letterlijk 'een beetje vlees' en dat is het ook, namelijk varkensvlees, in Coca-Cola en kruiden gaargestoomd tot een draderige, taaie en zoet-spicy substantie. Je zult het vast en zeker lekker vinden.

 

Klik hier voor de recensie van TexMex.

Ingrediënten:

  • 1 kg varkensrib zonder been
  • 2 el fuego spice mix
  • 1 uitgeperste limoen
  • 1 el Chinese soja
  • 1 tl komijn
  • 5 teentjes knoflook
  • ½ liter Coca-Cola (niet light)

Bereiding:

  • Snijd het varkensvlees in kleine stukken en roer de fuego spice mix erdoor. Giet het sap van de limoen en de sinaasappel over het vlees, en doe ook de soja en de komijn erbij. Hak de knoflookteentjes fijn en roer die ook door het vlees. Laat het vlees minimaal 1 uur marineren (bij voorkeur een hele nacht).
  • Haal het vlees uit de marinade (wel bewaren!) en bak het vlees aan. Als het vlees een beetje bruin begint te kleuren, giet dan de marinade erbij. Voeg de Coca-Cola toe - het vlees moet net onder het vocht staan. Laat het vlees minimaal 2 uur zachtjes in een pan met deksel erop sudderen.
  • Haal tegen het einde het deksel van de pan en laat het inkoken tot je een lekkere smeuïge massa krijgt.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie: