Bergse ansjovis rauw gemarineerd, Nederlandse burrata, Remeker Pracht, zomerse salade (De smaak van de Brabantse Wal & omgeving)

In het kook- en leesboek De smaak van de Brabantse Wal & omgeving van Margot Haest staat op pagina 29 het recept Bergse ansjovis rauw gemarineerd, Nederlandse burrata, Remeker Pracht, zomerse salade. Dit is een recept van Pieter Bosters van restaurant Mijn keuken in Wouw. Bergse ansjovis rauw gemarineerd, Nederlandse burrata, Remeker Pracht, zomerse salade. Voorgerecht (de gemakkelijke variant) Ingrediƫnten voor 4 personen

 

Klik hier voor de recensie van De smaak van de Brabantse Wal & omgeving.

Ingrediƫnten:

  • 8 ansjovissen, schoongemaakt
  • 2 bollen burrata, in stukjes gesneden
  • 50 gram Remeker Pracht, in schilfers geschaafd
  • 4 poivrade artisjokken, voorgekookt en in stukken gesneden
  • 1 gele en 1 groene mini courgette, kort geblancheerd en in plakjes gesneden
  • 200 gram diverse soorten tomaten in stukjes en plakjes gesneden
  • 2 gele en 2 groene patissons (tulbandpompoen) kort geblancheerd en in stukjes gesneden
  • 4 witte asperges, rauw dungesneden
  • 1 venkel rauw geschaafd
  • 50 gram zomerpostelein
  • 4 plakken zuurdesembrood, krokant afgebakken
  • 4 dl basilicumolie
  • 1 limoen

Bereiding

  • Knijp een halve limoen uit in de basilicumolie en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Sprenkel wat van deze basilicumvinaigrette over de ansjovissen en wat zeezout en peper.
  • Marineer nu de voorgesneden groenten met wat vinaigrette en sprenkel ook wat over de burrata.
  • Verdeel de ansjovissen over het bord en leg daaromheen de groenten en de burrata.
  • Voeg als laatste postelein, venkel, zuurdesembrood en de schilfers Remeker Pracht toe.

 

Perfect met:
Een frisdroge sauvignon blanc

 

Eet smakelijk!