In het boek Nog eenvoudiger 2 van Pascale Naessens staat het recept Knolselder met noordzeegarnalen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Nog eenvoudiger 2.

 

Ingrediënten

  • 400 g knolselder
  • 200 g ongepelde en 100 g gepelde noordzeegarnalen
  • 225 ml room
  • 20 g peterselie, fijn gesneden

 

Bereiding

Pel de garnalen en houd de koppen apart. Doe de garnaalkoppen in een pan, giet de room erbij en breng aan de kook. Laat een drietal minuten zachtjes sudderen. Haal van het vuur en laat even rusten. Schil de knolselder, snijd in dunne plakjes en vervolgens in dunne staafjes. Kook de knolselder een drietal minuten in gezouten water met een flinke scheut olijfolie. Giet het water af en giet er nog een scheut olijfolie bij. Zet terug op het vuur en roer af en toe zodat het water volledig verdampt. Giet de garnaalkoppen door een zeef en vang de room op. Druk de laatste restjes room uit de garnaalkoppen. Kruid met zwarte peper en een beetje zout. Neem de knolselder van het vuur, voeg de room toe en meng de garnalen erdoor. Werk af met fijngesneden peterselie.

 

Tip: Garnalen

Ik koop minimaal 200 gram ongepelde garnalen – die heb je nodig om de saus te maken – en die vul ik aan met 100 gram gepelde garnalen. Op die manier heb ik minder werk. Maar als ik tijd heb, koop ik 400 gram ongepelde garnalen. Ze zijn zonder twijfel lekkerder!

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Nog eenvoudiger 2