Rog uit de oven met cantharellen, sjalot, roomse kervel en Oost-Indische kers (Gone fishing)

In het kookboek Gone fishing van Mikkel Karlstad staat opbladzijde 114 het recept Rog uit de oven met cantharellen, sjalot, roomse kervel en Oost-Indische kers. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Gone fishing.

 

Ingrediënten:

  • 600 g rogvleugelfilet
  • Zout en versgemalen peper
  • 300 g cantharellen (schoon gewicht)
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 15 g boter
  • ½ onbespoten citroen
  • 1 bosje roomse kervel
  • ½ potje Oost-Indische kers

 

Bereiding:

  • Verdeel de rogvleugelfilet in vier stukken en leg ze in een ovenschaal. Druppel er een beetje olijfolie over en bestrooi ze dan met zout en versgemalen peper.
  • Maak de cantharellen schoon met een borsteltje of groentemesje. Als ze erg vies zijn, kun je ze afspoelen met koud water. Snij de cantharellen in stukken en laat ze eventueel drogen op een theedoek.
  • Pel de sjalotten en knoflook en snipper ze. Verwarm een koekenpan, voeg 1 eetlepel olijfolie en boter toe en bak de cantharellen 2-3 minuten, zodat ze kleuren en iets slinken. Voeg dan de gesnipperde sjalot en knoflook toe, citroenrasp en -sap, wat roomse kervel en naar smaak zout en versgemalen peper.
  • Zet de stukken rogvleugel 8-10 minuten in een oven van 160 ˚C, tot het vlees ‘weerstand’ biedt maar vanbinnen nog sappig is.
  • Haal de vis uit de oven en serveer de rog in diepe borden of kommen met de gesauteerde cantharellen erop. Garneer met roomse kervel en Oost-Indische kers en geef dit gerecht als lunch, als voorgerecht of als gang in een proeverijmenu.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.