Aardappelpuree met viskuit (De warme winterkeuken)

In het kookboek De warme winterkeuken van Caroline Hofberg staat op bladzijde 55 het recept Aardappelpuree met viskuit. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Allerlei lekkers in één gerecht. Aardappeltjes, viskuit en verse kruiden omgetoverd tot een luxe winters voorgerecht.

 

Klik hier voor de recensie van De warme winterkeuken.

 

Ingrediënten:

  • 300-400 g kleine kruimige aardappels
  • 2-3 el boter
  • 2 el verse dille, gehakt
  • 3 el verse bieslook, gehakt
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • voor het garneren:
  • crème fraîche
  • viskuit
  • verse dille en verse bieslook

Bereiding:

  1. Boen de aardappels en kook ze in de schil in licht gezouten water gaar. Giet het kookvocht af en laat ze uit stomen.
  2. Prak de aardappels heel grof. Meng de boter, dille en bieslook erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper.
  3. Maak ronde 'koekjes' van de aardappelpuree met behulp van een kleine maar hoge uitsteker.
  4. Schep er wat crème fraîche en viskuit op en garneer met dille en bieslook.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.