Ceviche van sardine met vijgen (Ceviche)

In het kookboek Ceviche van Fiona Taïeb staat op pagina 26 het recept Ceviche van sardine met vijgen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 hapjes en de bereiding duurt 20 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Ceviche.

 

Ingrediënten:

  • 8 sardines
  • 1 citroen
  • 1 gekonfijte citroen
  • 4 vijgen
  • 1 granaatappel
  • ½ bosje bieslook
  • Zeezout
  • Versgemalen peper
  • Olijfolie

 

Bereiding:

  • Fileer de sardines en verwijder de graatjes zo goed mogelijk (of laat dit door je visboer doen). Snijd de filets in stukken van 2 cm en schik ze op vier borden.
  • Pers de citroen en besprenkel de sardines met het sap. Snijd de gekonfijte citroen in zes plakken en halveer elke plak. Verdeel de plakken over de sardines. Snijd de vijgen in partjes (ongeveer acht partjes per vijg) en verdeel ze over de borden.
  • Snijd de granaatappel open en haal de pitjes eruit. Hak de bieslook fijn. Strooi de granaatappelpitjes en de bieslook over de sardines. Bestrooi met zout en peper en sprenkel er een beetje olijfolie over.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.