In het kookboek Ciao bella van Tessa Kiros staat op pagina 83 het recept Capesante al forno, of in het Nederlands Jakobsschelpen. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2-3 personen.

Dit is een heerlijke vulling voor 6 jakobsschelpen of meer als ze aan de kleine kant zijn. Je kunt de hoeveelheden voor dit recept eenvoudigweg verdubbelen als je meer schelpen wilt gebruiken. Je kunt schoongemaakte jakobsschelpen met inhoud in de viswinkel of op de markt kopen.


Klik hier voor de recensie van Ciao bella.

Ingrediënten:

  • 1 grote knoflookteen, fijngehakt
  • 2 tot 3 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 halve jakobsschelpen met eetbare inhoud
  • droge broodkruimels
  • 2 theelepels boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (gasstand 7). Meng de knoflook met de citroen, peterselie & olijfolie & druppel dat over de jakobsschelpen. Strooi de broodkruimels erover plus zout & peper & leg op elke schelp een klein klontje boter.
  • Leg de schelpen op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met folie (zo blijft de ovenschaal schoon) & laat ze in 10 tot 15 minuten in de oven staan totdat ze gaar zijn, het goudbruine sausje borrelt & de bovenkant krokant is. Dien op met brood.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.