Couscoussalade met geroosterde rode paprika, tomaat en feta (World Food Café 2)

In het boek World Food Café 2 van Chris en Carolyn Caldicott staat op bladzijde 32 het recept Couscoussalade met geroosterde rode paprika, tomaat en feta.

De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op zes personen. Als er één Arabisch woord is dat je bij een bezoek aan Fez moet kennen is dat barek ofwel kijk uit. Je zult deze kreet voortdurend horen en je kunt hem maar beter niet negeren. De medina van de oude stad , Fes el-Bali, is een doolhof van meer dan negenduizend kronkelende steegjes, onderbroken door bazaars, moskeeën, medresses (islamitische scholen). soeks, oude karavaanserais (herbergen), hammams (Turkse baden), leerlooierijen, bakkerijen, paleizen en riads. Koppige ezels met karren waarop de meest vreemde goederen liggen, proberen zich een weg te banen door mensenmassa\'s. De plaatselijke bewoners zullen onmiddellijk aan de kant gaan, als ze een ezeldrijver \'barek\' horen roepen. De argeloze toerist, die afgeleid is door de schilderachtige taferelen van de medina en druk bezig is om alles vast te leggen op de gevoelige plaat, kan behoorlijk angstige momenten beleven, als hij geen acht slaat op de waarschuwingen van de ezeldrijvers. De ezels dragen rubberen schoenen van oude autobanden, zodat ze niet uitglijden in de steile steegjes, dus je hoort ze niet aankomen.

ImageKlik hier voor de recensie van  World Food Café 2. 

Ingrediënten:

  • 175 gram couscous

  • 20 rode paprika\'. in de lengte doormidden gesneden.

  • 4 tomaten, doormidden gesneden

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 middelgrote aubergine, in stukjes gesneden

  • 2 courgettes, in stukjes gesneden

  • 1 bosje lente-uitjes, in ringen gesneden

  • flinke handvol gehakte korianderblaadjes

  • handvol gehakte muntblaadjes

  • 3 eetlepels citroensap

  • zout en versgemalen zwarte peper

  • 150 gram feta, verkruimeld

Bereiding:

  • Doe de couscous in een kom en giet er zoveel kokend water over dat de couscous net onder staat. Maak, als al het water is opgenomen, de couscous met een vork los.

  • Rooster de rode paprika\'s en tomaten in een oven tot ze zwart zijn, haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Haal het vel van de paprika\'s, verwijder de zaden en snijd de paprika\'s in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes.

  • Verhit intussen de helft van de olie in een wok. Voeg de knoflook toe wanneer de olie heet is en bak de knoflook goudgeel. Voeg de aubergine en courgette toe en bak tot ze zacht zijn.

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom en strooi de feta erover.
  • Serveer de couscous warm, of koud uit de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Engelse taal te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.