Bietenquiche met rode ui (Vegan)

In het kookboek Vegan van Kyra de Vreeze staat op bladzijde 89 het recept Bietenquiche met rode ui. De hoeveelheden in dit recept zijn voor één quiche en de bereidingstijd is 75 minuten.

Klik hier voor de recensie van Vegan.

 

Ingrediënten

  • Deeg
  • 200 g volkoren boekweit- of speltmeel
  • 3/4 tl zeezout
  • 60 ml kokosolie
  • 80 ml water
  • Vulling
  • 150 g cashewnoten
  • Heet water
  • 150-170 ml koud water
  • 1 kleine rode ui
  • 1 kleine biet, gepeld en in blokjes
  • 1 tl zeezout
  • 3 kleine tenen knoflook

 

Bereiding:

  • Week de cashewnoten gedurende 30 minuten in kokendheet water. Begin met het maken van het deeg. Meng het meel en het zout en voeg de vloeibare kokosolie toe. Doe er beetje bij beetje wat water bij en gebruik je handen om alles tot een kruimeldeeg te maken. Stop met het water als een mooi deeg is ontstaan. Rol het deeg tot een bal en zet het afgedekt in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Giet de cashewnoten af, spoel ze om en doe ze in de blender. Voeg, beetje bij beetje, wat koud water toe en blend gedurende 2-3 minuten. Het moet de structuur van een dikke room krijgen. Voeg dan de kleine blokjes biet, het zeezout en de knoflook toe en blend tot een lekker romige structuur ontstaat. Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif je werkblad met meel en plaats daarop de deegbal. Rol hem uit met behulp van een deegroller. Gebruik de deegroller om het deeg op te tillen en over de quichevorm te plaatsen. Het deeg moet over de zijkanten heen hangen. Gebruik je vingers om het deeg tegen de bodem en zijkanten aan te drukken.
  • Bak de quichebodem gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
  • Snijd de ui in ringen en leg twee derde op de bodem. Giet de vulling over de bodem heen en leg de rest van de uien er boven op. Bak de quiche gedurende 30-40 minuten gaar, tot de bovenkant lichtgoud van kleur is. Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en serveer hem met een salade van je keus.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.