Eekhoorntjesbrood gegratineerd met Saint-Marcellin (Franse kookkunst)

In het kookboek Franse kookkunst staat op bladzijde 70 het recept Eekhoorntjesbrood gegratineerd met Saint-Marcellin. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Franse kookkunst.

 

Ingrediënten:

  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 3 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper
  • 100 g crème fraîche
  • 2 Saint-Marcellin kaasjes

 

 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 C.
  • Poets de paddenstoelen schoon met behulp van een borsteltje of een stuk keukenpapier.
  • Snijd de paddenstoelen in stukken van een halve centimeter.
  • Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak de paddenstoelen met de knoflook en zout en peper in 5 minuten gaar.
  • Roer de crème fraîche erdoor en verdeel ze over 4 kleine ovenschaaltjes.
  • Snijd de Saint-Marcellins zo doormidden dat je 4 ronde schijven hebt.
  • Leg ze op de paddenstoelen en gratineer ze in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • TIP
  • Je kunt dit gerecht eten als voorgerecht, of als vegetarisch hoofdgerecht met bijvoorbeeld een witlofsalade met walnoten.

Eet smakelijk!

 

 

Dit kookboek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor informatie.