Komkommer met ouzo en dille (Greek)

In het kookboek Greek van George Calombaris staat op pagina 192 het recept Komkommer met ouzo en dille. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen.

 

Ouzo en komkommer zijn voor mij wat basilicum en tomaten zijn voor de Italianen. De combinatie is zo lekker dat ik al honger krijg als ik eraan denk. Vergeet niet de komkommers in te prikken zodat ze de smaak van het kooknat opnemen. Serveer ze zo uit de koelkast, dus lekker koud.

 

Klik hier voor de recensie van Greek.

 

Ingrediënten:

  • 20 minikomkommers
  • 1 bos dille, steeltjes verwijderd, aantal steeltjes bewaard
  • 500 ml champagneazijn
  • 1 el honing
  • 20 korianderzaadjes
  • 3 stuks steranijs
  • 10 kardemompeulen
  • 30 g zoutvlokken
  • 10 witte peperkorrels
  • 125 ml ouzo
  • Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen

 

Bereiding:

  • Prik de minikomkommers rondom zo’n twaalf keer in.
  • Doe de takjes dille in een grote pan met de azijn, honing en specerijen, het zout, de peperkorrels, de ouzo en 500 ml water. Breng aan de kook.
  • Leg de komkommers in een hittebestendige schaal. Schenk het kokende vocht door een zeef over de komkommers, dek de schaal strak af met plasticfolie en laat afkoelen. Zet de afgekoelde komkommers tot gebruik in de koelkast (daar blijven ze maximaal 2 weken goed).
  • Neem voor je ze serveert de komkommers uit het vocht en leg ze in een lage schaal. Je kunt ze in stukken snijden of heel laten. Besprenkel ze met wat olijfolie en garneer ze met de achtergehouden takjes dille.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.