Salade met pomelo, kokos & citroengras (The Green Kitchen Travels)

In het vegetarische kookboek The green kitchen travels van David Frenkiel en Luise Vindahl staat op pagina 106 het recept Salade met pomelo, kokos & citroengras. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als bijgerecht.

 

Hoewel ik grote fan ben van fruit als dessert, vind ik pomelo een vrucht die zich beter leent voor een hartig gerecht. Het dikke en vrij droge vruchtvlees is perfect voor een dressing. De smaken in deze salade zijn ongelooflijk fris en vrij zoet, terwijl de kokos en cashewnoten iets krokants toevoegen. Eventueel kun je de pomelo vervangen door grapefruit, maar dan moet je misschien wat extra honing gebruiken om de balans tussen zuur en zoet te herstellen. – David

Klik hier voor de recensie van The green kitchen travels.

 

Ingrediënten:

  • handvol gedroogd kokosrasp
  • handvol rauwe cashewnoten
  • 1 pomelo of 2 grapefruits
  • 1 stengel citroengras, heel fijngesneden
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • handvol korianderblaadjes
  • voor de dressing
  • sap van 2 limoenen
  • 2 el heldere honing (liefst onverhit) of ahornsiroop
  • 4 el koudgeperste olijf- of raapzaadolie

 

Bereiding:

  • Rooster de kokos en cashewnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Roer af en toe tot ze goudkleurig zijn. Laat ze meteen uit de pan glijden om te voorkomen dat ze te donker worden. Snijd beide uiteinden van de pomelo en snijd de schil op verschillende plekken van boven naar beneden in. Trek de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in segmenten, verwijder de witte, taaie vliezen rond de partjes en snijd de partjes in stukken. Doe ze in een grote mengkom, voeg de rest van de ingredienten toe en schep alles om. Roer de ingredienten voor de dressing door elkaar en schenk over de salade. Schep om en dien meteen op.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.