Boschampignons in witte wijn (Fun Cooking)

In het kookboek Fun Cooking van Sofie Vanberge staat op pagina 33 het recept Boschampignons in witte wijn. De hoveelheden in dit recept zijn voor 4 personen, de bereidingstijd is 10 minuten. Dit kun je ook gebruiken als bijgerecht.

 

Klik hier voor de recensie van Fun cooking.

 

Ingrediënten:

  • 500 g boschampignons
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 400 ml droge witte wijn
  • peterselie
  • 2 citroenen
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding:

  • Voorbereiding gastheer/gastvrouw
    • Maak de champignons schoon en snijd de grote champignons in vieren.
    • Snijd de ui in fijne stukjes en hak de knoflook en peterselie fijn
    • Rasp de schil van citroenen.
    • Schap alles in kommen.
    • Zorg steeds voor voldoende boter, olie en sausjes in kleine potjes voor alle gasten.
  • Gasten
    • Smelt wat boter in een gourmetpannetje en bak hierin de ui.
    • Na een menuutje voeg je de boschampignons en wat knoflook toe.
    • Schenk twee eetlepels wijn erbij en laat alles twee minuutjes sudderen.
    • Neem het pannetje en breng op smaak met zout en peper en de geraspte citroen en roer er de peterselie door.
    • Serveer met gebakken of geroosterd stokbrood.

Eet smakelijk

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: