Gegratineerde uien met hoorn des overvloeds (Champignons à la carte)

In het kookboek Champignons à la carte van Philippe Emanuelli staat op pagina 124 het recept Gegratineerde uien met hoorn des overvloeds. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 ovenschaaltjes. De voorbereiding duurt 30 minuten en de bereiding 20 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Champignons à la carte.

Ingrediënten:

  • 1 bundel nieuwe uien
  • 1 nieuwe bol knoflook
  • 2 handen hoorn des overvloeds
  • 4 takjes tijm
  • geklaarde boter
  • zout
  • Voor het gratineren:
  • 1 heel ei
  • 2 eidooiers
  • 0,5 liter crème fraîche
  • 40 gram harde kaas (zoals comté)

Bereiding:

  • Stoom de uien (8 minuten) samen met de knoflook in de schil (12 minuten). Meng met een vork het ei, de dooiers, de crème fraîche en de kaas.
  • Was de paddenstoelen, bak ze in boter en houd ze warm.
  • Verdeel de uien, de knoflook en de tijm over kleine ovenschaaltjes. Giet het gratinmengsel erover. Zet de schaaltjes 10 minuten onder de grill.
  • Wanneer de gratin een mooie kleur heeft gekregen, verdeelt u de paddenstoelen over de schaaltjes en voegt u zout toe.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: