Palle di mao (La vera cucina Italiana)

In het kookboek La vera cucina Italiana van Jos Expeets staat op pagina 92 het recept Palle di mao, in goed Nederlands Kleine zoete gefrituurde balletjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van La vera Cucina Italiana.

 

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 8 eetlepels suiker
  • 4 koffielepels zonnebloemolie
  • 25 cl melk
  • 1 geraspte sinaasappelschil
  • 5 cl amaretto
  • een klein zakje gist
  • bloem (zoveel als nodig)
  • frituurolie
  • 200 g bloemsuiker

 

Bereiding:

  • Klop de eieren los. Voeg de suiker, de zonnebloemolie, de melk, de geraspte sinaasappelschil, de amaretto, de gezeefde gist en de bloem toe.
  • Kneed het geheel tot een vast deeg. Maak kleine balletjes met behulp van twee lepels.
  • Bak die in frituurolie op 180 ºC tot ze mooi bruin zijn.
  • Laat uitlekken en strooi er eventueel wat bloemsuiker over.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: