Pastinaakbroodje met rozemarijn (Vegalicious)

In het kookboek Vegalicious van Alice Hart staat op pagina 138 het recept Pastinaakbroodjes met rozemarijn. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 broodjes, de bereidingstijd is 15 minuten, de baktijd is 25 minuten.

Net als het recept op p. 130 is dit een snelrecept. Er zit dus geen gist in. Het is ideaal om mee te experimenteren: maak bijvoorbeeld 1 groot brood in plaats van 6 kleine, of doe er andere kruiden in, neem in plaats van pastinaak een andere stevige groente... Dit brood is warm altijd het lekkerst, vooral bij een kop soep.

 

Klik hier voor een recensie van Vegalicious.

Ingrediënten:

  • 220 g grofgeraspte pastinaak
  • 275 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel fijngeknipte rozemarijn + een paar takjes
  • 1 theelepel zout
  • 2 losgeklopte eieren
  • 2eetlepels melk

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een bakplaat in met olie of leg er bakpapier op.
  • Meng de pastinaak, het meel, de rozemarijn en het zout in een grote kom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden. Schenk de losgeklopte eieren en de melk in het kuiltje.. Meng de ingrediënten met een mes snel door elkaar tot een grof deeg (let erop dat je het niet teveel bewerkt). Verdeel het deeg in zessen en maak 6 deggebakken. Kerf de bovenkant in met een scherp mes en druk in elk broodje een takje rozemarijn. Besprenkel met wat olijfolie.
  • Zet ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven, tot de broodjes bruin worden. Laat eventueel op een rooster afkoelen, maar vergeet niet dat deze broodjes warm het lekkerst zijn.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: