Kokos-limoencrèmes (Verrukkuluk vers!)

In het kookboek Vurrukkuluk vers! van Valérie Lhomme staat op pagina 230 het recept Kokos-limoencrèmes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereiding vergt 10 minuten, de kooktijd 20-30 minuten.

Eieren met melk... maar dan van kokos... waarin de vanille is vervangen door limoen.


Klik hier voor de recensie van Vurrukkeluk vers!

Ingrediënten:

  • 1 limoen
  • 1 blikje kokosmelk van 40 cl
  • 3 eieren
  • 50 g bruine suiker

Bereiding:

  • Borstel de limoen onder stromend water schoon en rasp de schil met een fijne rasp. Meng vervolgens met de kokosmelk.
  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius (gasovenstand 6). Zet een bain-marie in de oven waarin vier kleine crèmepotjes passen.
  • Breek twee eieren en scheid de dooiers van het wit. Klop twee eierdooiers samen met één heel ei en voeg de bruine suiker toe.
  • Breng de kokosmelk met limoen langzaam aan de kook en giet de melk over de gesuikerde eieren. Verdeel dit mengsel over de crèmepotjes in het hete bain-marie. Laat de crèmes nog 20 à 30 minuten koken tot ze stevig zijn. Laat afkoelen, leg er een stukje plastic huishoudfolie over en zet ze in de koelkast.

Tip:

  • Het bain-marie moet tegen de kook aan blijven, zodat de crèmes heel zachtjes kunnen koken.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.