Venkel met passie (Het pure eten van raw food)

In het kookboek Het pure eten van raw food van Anna de Leeuw staat op pagina 59 het recept Venkel met passie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Klik hier voor de recensie van Het pure eten van raw food.

 

Ingrediënten:

  • 6 passievruchten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 8 walnoten
  • 2 sinaasappels, in blokjes
  • 1 theelepel geraspte gemberwortel
  • 1 theelepel geraspte limoenzest
  •  8 theelepels walnotenolie
  • 4 theelepels agavesiroop
  • gemalen chilipeper

Bereiding:

  • Snijd de venkels in 2 mm dikke plakken.
  • Verdeel de venkelplakken over 4 bordjes.
  • Maak de ringen van de venkelplakken ietsje losser op elk bordje, zodag er wat ruimte tussen de ringen komt.
  • Halveer de passievruchten en leg een halve passievrucht in het midden van ieder bordje.
  • Snijd de sinaasappel- en walnootstukjes over de venkelringen, samen met wat stukjes passievrucht, een beetje geraspte gemberwortel en wat limoenzest.
  • Sprenkel over elke salade 2 theelepels walnotenolie en 1 theelepel agavesiroop.
  • Strooi er een beetje gemalen chilipeper over.
  • Serveer met mes en vork en een klein lepeltje voor het uitlepelen van de passie.
Eet smakelijk!