Kikkererwtensalade met mango (Globetrottersgids voor Outdoor Cooking)

In het kookboek Globetrottersgids voor Outdoor Cooking van Lotje Deelman staat op bladzijde 67 het recept Kikkererwtensalade met mango. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Klik hier voor de recensie van Globetrottersgids voor Outdoor Cooking.

 

Ingrediënten:

  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 rijpe, stevige mango
  • 1 klein bosje lente-ui
  • 1 rode peper
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel gemalen komijn

Bereiding:

  • Spoel de kikkererwten onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Schil de mango en snijd hem in blokjes.
  • Sbijd de lente-ui in smalle ringetjes en de peper in ragfijne ringetjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Meng alles in een kom.
  • Meng de olijfolie met citroensap, honing en komijn en schep deze dressing door de salade.
Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.