In het kookboek Hemelse soepen van Nicole Pisani en Kate Adams staat op bladzijde 100 het recept Hemelse soep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen

 

Hemelse soep, zo ontdekte Kate, is wat Mauritaanse vrouwen eten na het krijgen van een kind om er snel weer bovenop te komen en veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Wij vinden de naam te gek en we maken dan ook graag een pan hemelse soep wanneer we behoefte hebben aan een gezonde uitspatting. We hebben onze eigen versie bedacht, met een combinatie van spijsverteringsbevorderende, vetverbrandende specerijen waaronder cayennepeper, kurkuma, kaneel, gember, zwarte peper, kardemom en komijn.

 

Klik hier voor de recensie van Hemelse soepen.

 

Ingrediënten:

  • 250 g gele spliterwten
  • ¼ tl cayennepeper
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 el kokosolie of boter
  • 1 ui, in dunne ringen
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl garam masala (of een mengsel van komijn, zwarte peper, nootmuskaat, kardemom, cassiakaneel en kruidnagel)
  • 180 g baby-spinazie
  • 2 el geroosterde gemengde pitten en zaden, zoals zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad

 

Bereiding:

  • Spoel de gele spliterwten grondig af en doe ze met 1 liter water, de cayennepeper en de kurkuma in een kookpan. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag zodat het water zachtjes kookt en kook ongeveer 50 minuten, tot de erwten zacht zijn en uit elkaar vallen. Schep de helft van de erwten uit de pan en pureer ze in een blender tot een glad geheel. Doe de puree terug in de pan en roer door.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui in 10 minuten zachtjes glazig. Voeg de overige specerijen toe en bak deze 5 minuten mee, tot de geuren vrijkomen. Voeg de spinazie tot en roerbak tot het blad is geslonken. Verwarm de erwtensoep opnieuw, verdeel over twee kommen en schep het spinazie-uimengsel erop. Serveer met de geroosterde pitten en zaden ernaast.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.