In het kookboek Green delicious van Natasch Boudewijn staat op bladzijde 100 het recept Oma's pompoensoep. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een pan soep.

 

Van pompoensoep bestaan natuurlijk al ontzettend veel recepten. Maar een moestuinkookboek zonder recept voor pompoensoep vond ik geen optie. Daarom hier de echt ouderwetse variant, die bij ons de absolute favoriet is. Omdat elke pompoen verschilt van een andere, moet je zelf de juiste hoeveelheden van de kruiden, specerijen en de wijn uitvinden.

 

Klik hier voor de recensie van Green delicious.

Ingrediënten:

  • 1 butternutpompoen
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • gemberpoder
  • krukumapoeder
  • kerriepoeder
  • blaadjes van een paar takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • scheut droge witte wijn
  • 1 l  goede groentebouillon, verkrijgbaar in natuurwinkels
  • 4 eetlepels room of crème fraîche

Bereiding:

  • Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verijder de zaden. Snijd de pompoen in stukken van ca. 5 cm. Verhit in een grote pan de boter met de olijfolie en fruit de ui.
  • Voeg de kruiden en specerijen toe en bak kort mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de pompoen toe en bak kort mee. Schenk er de groentebouillon bij en kook tot de pompoen gaar is.
  • Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Dien op met wat room of crème fraîche op het bord.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.