Traditionele landelijke bruschetta met tomaat en knoflook (Bruschetta)

In het kookboek Bruschetta van Maxine Clark staat op pagina 21 het recept Traditionele landelijke bruschetta met tomaat en knoflook. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Het woord fettunta is Toscaans dialect en komt uit het Latijn. Het betekent ‘gezalfde snee’. Het is een snee brood die boven houtskool geroosterd is, dan met knoflook is ingewreven en met olijfolie besprenkeld. Om helemaal authentiek te zijn mag alleen de beste Toscaanse extra vergine olijfolie gebruikt worden. De rijpe tomaat wordt in de hand fijngeknepen, over het brood gewreven, dat dan onmiddellijk opgegeten wordt. Dit is bruschetta op zijn eenvoudigst en het best. Hieronder staat een iets beschaafdere versie, maar probeer ook het traditionele recept eens; wat een gevoel en smaak!

 

Klik hier voor de recensie van Bruschetta.

 

Ingrediënten:

  • 4 zeer grote, rijpe tomaten
  • 4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesem
  • Extra vergine olijfolie voor het besprenkelen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper.

 

Bereiding:

  • Hak de tomaten grof en breng ze op smaak met zout en peper.
  • Rooster, grill of bak de sneden brood aan beide kanten goudbruin. Wrijf de bovenkant in met de aangesneden kant van de knoflook en besprenkel dan met de olijfolie.
  • Schep de tomaten over de bruschetta en sprenkel er nog wat olijfolie over. Eet hem lekker uit het vuistje.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.

<