Makreelfilet met prei en kerrie (Biertapas)

In het kookboek Biertapas van Han Hidalgo staat op pagina 87 het recept Makreelfilet met prei en kerrie. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Gestoomde makreelfilet wordt ook als gerookte makreelfilet verkocht. Gestoomde makrelen worden bij een warme, vochtige lucht van ongeveer 60 °C gegaarde en daarna door een rookcondensaat gehaald. De vis bevat meervoudig onverzadigde vetzuren die een gunstige werking hebben op hart en bloedvaten.
 

Klik hier voor de recensie van biertapas.

Ingrediënten:

  • 400 gram wit van prei
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 6 eetlepels gevogelte- of groentebouillon
  • 2 theelepels milde kerriepoeder
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  • 250 gram gestoomde makreelfilet

Bereiding:

Het wit van de prei in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de preiringetjes roerbakken. Bouillon en milde kerriepoeder toevoegen, goed roeren en in de wok of koekenpan laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Eventuele graatjes met een pincet uit demakreel verwijderen. prei en saus over bordjes verdelen en met gestoomde makreelfilet garneren.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: