Toscaanse crostini (De zomer van de zilveren lepel)

In het kookboek De zomer van de zilveren lepel staat op pagina 206 het recept Toscaanse crostini. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De voorbereidingstijd is 10 minuten en de kooktijd is 10-12 minuten.
 

Klik hier voor de recensie van De zomer van de zilveren lepel.

Ingrediënten:

  • 4 plakken Toscaans of ander ambachtelijk brood
  • 4 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
  • 2 tomaten, in plakken
  • 1 baby-ui, gehakt
  • 1 eetlepel gehakt basilicum
  • olijfolie om te besprenkelen
  • zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (gasovenstand 4) en verwarm de grill voor. Rooster het brood onder de grill aan beide kanten goudbruin.
  • Leg op elke plak een ansjovisfilet, een plak tomaat en een beetje ui en basilicum. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout. Leg het brood op een bakplaat, zet ze een paar minuten in de oven en dien op.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: