Herfsttaco's met pompoen en chorizo (Mexicaans!)

In het kookboek Mexicaans! van Thomasina Miers staat op pagina 106 het recept Herfsttaco's met pompoen en chorizo. De bereiding van dit gerecht duurt 35 minuten. De hoeveelheden zijn voor een voorgerecht voor 4 personen.

De combinatie van zoete geroosterde pompoen en de pittige knoflookachtige chorizo is onweerstaanbaar. Dit is een van mijn favoriete tacovullingen.


Klik hier voor de recensie van Mexicaans!

Ingrediënten:

  • 1 teen knoflook
  • zeezout en zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ca. 1 kg muskaatpompoen, zonder zaad en in blokjes van 2 cm
  • 1 chile de árbol, fijngehakt
  • 4 verse chorizoworstjes (ca. 250 g.), in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel fijngehakt oreganoblad

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6). Wrijf de knoflook fijn met ½ theelepel zout en meng er 3 eetlepels van de olijfolie door. Schep de stukken pompoen door de knoflookolie en doe ze in een braadslede, strooi de chilipeper erover en rooster de pompoen 20-25 minuten, tot hij zacht is en aan de randen licht geschroeid.
  • Verhit de resterende olie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de chorizo en de sjalotten toe. Bak ze zachtjes, tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de pompoen en de oregano toe, roer en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Probeer dit ook eens:

  • Deze vulling smaakt extra lekker wanneer u er Roze ingelegde uien, salsa van verse tomaten, of gewoon gehakt korianderblad of bieslook overheen strooit.

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: