Serranoham-tortilla (Het tapasboek)

In Het tapasboek van Simone en Inès Ortega staat op pagina 159 het recept Serranoham-tortilla. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.
 


Klik hier voor de recensie van Het tapasboek.

Ingrediënten:

  • 1½ el olijfolie
  • 100 g serranoham, aan een stuk, in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • ½ teen knoflook, fijngehakt
  • 4 eieren
  • zout

Bereiding:

  • Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan van 24 cm op laag vuur. Voeg de ham, ui en knoflook toe en bak ze 6 minuten onder geregeld roeren, tot de ui zacht maar niet gebruind is.
  • Klop de eieren stevig los met een snufje zout. Zet het vuur hoog, voeg de resterende olie toe en draai deze rond tot hij heet is.
  • Schenk de eieren in de pan en trek ze met een vork of spatel van de rand naar het midden. Bak ze tot de onderkant gestold en lichtbruin is. Vouw de tortilla dubbel met behulp van een spatel, schuif hem op een bord en serveer direct.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: