Genuese saus (De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust)

In het kookboek De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust staat op pagina 37 het recept Genuese saus. De hoeveelheden zijn voor 6 personen. De voorbereiding vergt 20 minuten en het bereiden kost  2 uur 30 minuten.

 

 

Deze oer-Napolitaanse pastasaus, niet te verwarren met pesto Genovese, moet lang en zachtjes pruttelen. Hij wordt vaak opgediend met ziti, die lang en hol zijn en de vol smakende saus dus goed vasthouden, maar u kunt er ook andere holle pasta als penne bij geven.

 

Klik hier voor de recensie van De Zilveren Lepel - Napels en de Amalfikust.

 

 

Ingrediënten:

  • 75 ml olijfolie
  • 70 g reuzel of boter
  • 100 g rauwe ham, fijngehakt
  • 2 kg uien, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 kg stoofvlees van het rund, opgebonden
  • Zout en peper
  • 200 ml rode wijn
  • 1 theelepel tomatenpuree

 

Bereiding:

Verhit de olijfolie, de reuzel en de rauwe ham in een pan. Voeg de uien, bleekselderij en wortel toe en fruit ze al roerend 10 minuten. Doe er het vlees bij en laat alles afgedekt minstens 1 uur op laag vuur staan. Zet het vuur hoog en braad het vlees aan. Bestrooi het met zout en peper. Giet er de helft van de wijn bij en laat hem verdampen. Voeg de rest van de wijn toe en laat ook die verdampen. Verdun de tomatenpuree met een paar eetlepels heet water. Giet het mengsel in de pan en houd alles nog 1 uur op het vuur. Bedruip het vlees zo nodig met wat heet water; de groenten moeten donker glanzen en de saus moet zijn ingekookt. Haal de pan van het vuur en houd het vlees apart voor de tweede gang. Roer de saus door de pasta en geef die als eerste gang.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.