In het kookboek 100 pastasauzen van Thea Spierings staat op pagina 154 het recept Alla boscaiole. De hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor een hoofdgerecht voor 4 personen.
Deze saus is lekker met verse tagliatelle of stokbrood.
Klik hier voor de recensie van 100 pastasauzen.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 25 gram gedroogde paddenstoelen, geweek in een beetje warm water en in stukjes gehakt (weekvocht zeven en bewaren)
- 2 teentjes knoflook, uit de pers
- 400 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden
- klein handjes salieblaadjes, fijngehakt
- 200 milliliter droge witte wijn
- 120 gram mascarpone
- 200 gram gorgonzola, verkruimeld
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de fijngehakte, gedroogd paddenstoelen circa 3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg knoflook, paddenstoelen en fijngehakte salis toe.
- Bak alles al omscheppend circa 5 minuten op matig vuur.
- Giet het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de wijn erbij en laat op zacht vuur sudderen.
- Roer de mascarpone en de gorgonzola door de paddenstoelensauz. Warm goed door en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!