In het kookboek 100 pastasauzen van Thea Spierings staat op pagina 154 het recept Alla boscaiole. De hoeveelheden in dit recept zijn bedoeld voor een hoofdgerecht voor 4 personen.

Deze saus is lekker met verse tagliatelle of stokbrood.


Klik hier voor de recensie van 100 pastasauzen.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 25 gram gedroogde paddenstoelen, geweek in een beetje warm water en in stukjes gehakt (weekvocht zeven en bewaren)
  • 2 teentjes knoflook, uit de pers
  • 400 gram gemengde paddenstoelen, grof gesneden
  • klein handjes salieblaadjes, fijngehakt
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 120 gram mascarpone
  • 200 gram gorgonzola, verkruimeld

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de fijngehakte, gedroogd paddenstoelen circa 3 minuten tot de ui glazig is.
  2. Voeg knoflook, paddenstoelen en fijngehakte salis toe.
  3. Bak alles al omscheppend circa 5 minuten op matig vuur.
  4. Giet het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen en de wijn erbij en laat op zacht vuur sudderen.
  5. Roer de mascarpone en de gorgonzola door de paddenstoelensauz. Warm goed door en blijf roeren tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!