In het kookboek Recepten uit Tokyo van Maori Murota staat op pagina 272 het recept Salade van sashimi van dorade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor4 personen. Voorbereiding: 20 minuten Bereiding: 1 minuut

 

Klik hier voor de recensie van Recepten uit Tokyo.

 

Ingrediënten:

  • ½ ui
  • een stukje van 3 cm van het wit van een prei
  • ½ knolraap
  • ¼ wortel
  • ½ komkommer
  • ½ daikon (rettich)
  • 2 superverse doradefilets
  • kruiden naar keuze (munt, dille, koriander, enz.)
  • 1 el grofgehakte geroosterde pinda’s
  • Saus
  • 2 el arachideolie (of zonnebloemolie)
  • 1 el sesamolie
  • 3 el sojasaus
  • het sap van 1 biologische limoen
  • peper

 

Bereiding:

  • Snijd de ui in de lengte in heel dunne reepjes. Haal de buitenste laag van de prei en snijd de prei in zo dun mogelijke julienne. Week de prei 10 minuten in water om de sterke geur te verwijderen en laat daarna goed uitlekken. Snijd de knolraap in heel dunne halve rondjes en snijd de rest van de groenten in julienne. Meng alle groenten, behalve de prei, in een kom. Snijd de doradefilets in dunne plakken van circa 7 mm. Leg op een groot bord eerst het groentemengsel en leg daar de dorade op. Leg de prei op de dorade. Strooi de kruiden en geroosterde pinda’s erover.
  • Verhit vlak voor het serveren de arachideolie en sesamolie in een pannetje tot ze gaat walmen. Schenk dit oliemengsel over de salade. Voeg de sojasaus, het limoensap en de peper eraan toe. Meng alles en serveer. Pas op, want de olie wordt heel warm. Houd de olie daarom continu in de gaten tijdens het verwarmen. Zet het vuur uit als je ziet dat de olie gaat walmen en schenk dan meteen over de salade. Deze handeling geeft het gerecht een gerookte smaak.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.