Aardbeien-komkommersalade (Aan tafel)

In het kookboek Aan tafel van Nigel Slater staat op pagina 401 het recept Aardbeien-komkommersalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4-6 personen.

 

Ik weet dat de salade heel gewoon klinkt, maar het is de meest verse en verfrissende vruchtensalade die je je kunt voorstellen. De aardbeien en komkommer zijn heerlijk in combinatie met de siroop. Dit is de zomer in een schaal.

 

 

Klik hier voor de recensie van Aan tafel.

Ingrediënten:

  • aarbeien
  • komkommers
  • honing
  • munt
  • vlierbloesemsiroop

Bereiding:

  • Pureer  3 eetlepels honing, 10 muntblaadjes en 5 eetlepels vierbloesemsiroop in een blender tot een dikke geurige siroop. (Hak de munt als u geen blender heeft heel erg fijn, meng de honing en de vlierbloesemsiroop erdoor en laat het een uur staan. Zeef de munt uit de siroop).
  • Schil 2 middelgrote komkommers, snijd ze over de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in fijne blokjes en doe ze in een grote schaal. Ontkroon 450 g aardbeien, en snijd de vruchten doormidden en meng ze luchtig door de komkommer.
  • Giet de munt-vlierbloesemsiroop erover, schep alles rustig door elkaar en zet de schaal voor het opdienen afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.