- Gegevens
- Categorie: Salades
In het kookboek Het grote granenboek van Ghillie James staat op pagina 150 het recept Tarwesalade met tuinbonen, rucola en chorizo. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
In goede natuurwinkels zijn hele tarwe- en roggekorrels te koop. Vooral tarwekorrels zijn werkelijk heerlijk en smaken een beetje als een kruising van parelgort en bulgur.
Klik hier voor de recensie van Het grote granenboek.
Ingrediënten:
- 200 g tarwe- of roggekorrels
- 350 g asperges, houtige uiteinden verwijderd, in stukken van 7 cm
- 300 g tuinbonen
- 2 eetl. olijfolie
- 200 g chorizo, in dunne plakjes
- 1 rode ui, in dunne plakjes
- 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- Sap van 1 citroen
- 100 g rucola
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Was en kook de tarwe- of roggekorrels 1 uur in koken water; laat ze dan uitlekken.
- Breng tegen het eind van de kooktijd een pan water met zout aan de kook en doe de asperges en de tuinbonen erbij. Kook ze 2 minuten en giet ze af. Laat ze iets afkoelen, dop de tuinbonen dubbel en doe ze met de asperges en het uitgelekte graan in een grote kom.
- Verhit de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de plakjes chorizo knapperig. Keer ze af en toe. Zet het vuur uit, doe de ui, de tomaten en royaal peper in de pan en roer. Voeg het grootste deel van het citroensap toe en doe alles in de kom bij het graan.
- Roer tenslotte de rucola erdoor. Proef en breng zo nodig nog eens op smaak met nog wat citroensap. Zet de salade meteen op tafel.
Eet smakelijk!