Geschaafde spruijtjes, olijfolie, citroen en pittige schapenkaas (Salades)

In het kookboek Salades van MIndy Fox staat op pagina 26 het recept Geschaafde spruijtjes, olijfolie, citroen en pittige schapenkaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen.

 

Heel dun gesneden spruitjes gemengd met goede olijfoloe, citroen en pittige schapenkaas zullen zelfs de meest fervente spruitenhater overtuigen. Probeer het zelf maar eens! Deze salade kun het best direct serveren, want hij verliest zijn frisse citroensmaak als hij te lang staat.

 

Klik hier voor de recensie van Salades.

 

Ingrediënten:

  • 450 g spruitjes
  • 5 eetlepels extra vergine olijfolie van goede kwaliteit
  • fijn zeezout
  • 3½ eetlepel versgeperst citroensap
  • ½ theelepel hele zwarte peperkorrels, geplet
  • 115 g pecorino of andere Italiaanse schapenkaas, bij voorkeur met peperkorrels in de korst, in heel dunne plakjes.

Bereiding:

  • Spoel de spruiten af en dep ze droog. Haal lelijke en harde blaadjes van de buitenkant eraf en snijd ze dan doormidden. Snijd deze helften weer in hele dunne plakjes en leg deze in een grote schaal. Gooi de eindjes weg.
  • Besprenkel de spruitjes met olijfolie, bestrooi ze met zout en meng goed door elkaar. Voeg het citroensap toe, dan de peperkorrels en meng nogmaals. Leg de kaas erbiovenop en serveer onmiddellijk.

Tip:

  • In goede kaaswinkels hebben ze vaak schapenkaas, die peperkorrels in de korst heeft. Als je deze soort niet kunt vinden, gebruikt dan iets meer peperkorrels dan aangegeven.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop in onze boekwinkel. Klik op de onderstaande banner.