Gerookte kipsalade met amandelchampignons (Het paddestoelenboek)

In het kookboek Het paddestoelenkookboek van Mark Janssen staat op pagina 66 het recept Gerookte kipsalade met amandelchampignons. De hoeveelheden in dit recept zijn voor vier personen.

 

 

Klik hier voor de recensie van Het Paddestoelenkookboek.

 

Ingrediënten:

  • 2 halve gerookte kipfilets of 1 dubbele
  • 4 el olijfolie
  • 250 g amandelschapignons
  • 6 el ananas
  • 4 el ananassap
  • 2 el citroensap
  • Frisée of ijsbergsla
  • 4 el geraspte kokos

Bereiding:

  • Neem de kip 30 minuten voor de bereidinguit de koelkast
  • Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin de plakjes paddestoel. Voeg de ananas, het ananas- en citroensap toe en verwarm 10 minuten.
  • Snijd dekip in flinterdunne plakjes en vul hiermee een slakom. Voeg de reepjes frisée of de ijsbergsla en het paddestoelenmengsel toe en meng dit.
  • Garneer met kokos.

Eet smakelijk!