- Gegevens
- Categorie: Salades
In het kookboek Thuis koken met Ferran Adrià staat op pagina 72 het recept Caesarsalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.
Milde olijfolie is bruikbaar in plaats van zonnebloemolie. Neem desgewenst little gems in plaats van de genoemde slasoorten. Het geheim van een goede caesarsalade is: neem goede ingrediénten en maak de salade op het laatste moment aan.
Klik hier voor de recensie van Thuis koken met Ferran Adrià.
Ingrediënten:
- Voor de slasaus:
- ½ knoflookteen
- 2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
- 1 eierdooier
- 2 tl sherryazijn
- 3 cl plus 1 tl zonnebloemolie
- 20 g parmezaan, geraspt
- Voor de salade:
- 1 kropje bindsla
- 30 g croutons
- 20 g parmezaan geraspt
Eet smakelijk!