Caesarsalade (Thuis koken met Ferran Adrià)

In het kookboek Thuis koken met Ferran Adrià staat op pagina 72 het recept Caesarsalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 2 personen.

Milde olijfolie is bruikbaar in plaats van zonnebloemolie. Neem desgewenst little gems in plaats van de genoemde slasoorten. Het geheim van een goede caesarsalade is: neem goede ingrediénten en maak de salade op het laatste moment aan.

 

Klik hier voor de recensie van Thuis koken met Ferran Adrià.

Ingrediënten:

  • Voor de slasaus:
  • ½ knoflookteen
  • 2 ansjovisfilets op olie, uitgelekt
  • 1 eierdooier
  • 2 tl sherryazijn
  • 3 cl plus 1 tl zonnebloemolie
  • 20 g parmezaan, geraspt
  • Voor de salade:
  • 1 kropje bindsla
  • 30 g croutons
  • 20 g parmezaan geraspt

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: