In het kookboek Jamie's kookrevolutie van Jamie Oliver staat op pagina 113 het recept Evolutietomatensalade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Het geheim voor deze salade is het gebruik van lekker rijpe tomaten. Kies felrode uit, die lekker ruiken en gemakkelijk van het steeltje loskomen. Neem als het kan ook wat verschillende maten en kleuren en hak ze in stukjes. De kleintjes kun je heel laten.

 

Klik hier voor de recensie van Jamie's kookrevolutie.

 

Bereiding:

 

  1. Neem 700 gram rijpe kerstomaatjes, trostomaatjes en gewone tomaten. Snijd de grotere tomaten in partjes, halveer de kerstomaatjes en laat de allerkleinste heel. Doe ze met 6 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn in een kom. Hussel ze goed om de dressing helemaal te verdelen. Pluk de blaadjes van een paar takjes verse basilicum en strooi ze over de salade. Bestrooi de tomaatjes royaal met zeezout en zwarte peper uit de molen.
  2. Leg een flinke handvol zwarte olijven op een schoon werkvlak en druk er met de palm van je hand op om de pitten eruit te halen. Gooi de pitten weg en doe de olijven bij de tomatensalade. Hussel alles in een kom voordat je het op de borden schept.
  3. Laat een blik van 400 gram cannellinibonen in een vergiet uitlekken en doe ze bij de tomatensalade. Hussel alles door de dressing.
  4. Laat een klein blikje tonijn uitlekken, trek de vis in vlokken of stukjes en strooi die over de salade.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.