In het Kookboek van het gelukkige buitenleven staat op pagina 133 het recept Salade van rode biet, sperziebonen, bosui en viooltjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Kookboek van het gelukkige buitenleven.

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote rauwe bieten of 4 gekookte bieten
  • 250 gram sperziebonen, schoongemaakt en puntjes eraf gesneden
  • 3 bosuien, fijngesneden
  • 12 miniviooltjes

Ingrediënten vinaigrette:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • versgemalen peper
  • zeezout

Bereiding:

  • Kook de sperziebonen 3 minuten in kokend water tot ze beetgaar zijn.
  • Giet ze af en laat ze afkoelen in een bak met koud water. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet en leg ze in een schaal. Was de rauwe bieten en kook ze in ruim water met zout ongeveer anderhalf uur gaar.
  • Maak ondertussen de vinaigre
    tte: meng de olie, appelazijn, peper en zout in een kom en zet apart.
  • Laat de bieten afkoelen in een vergiet, schil ze en verdeel ze in partjes. Leg de bieten bij de sperzieboen in een schaal of op borden en giet er de vinaigrette over. Bestrooi de salade met de fijngesneden bosui en garneer met viooltjes.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.