In het kookboek Modern baking van Donna Hay staat op bladzijde 166 het recept Amandel-dadelscones met botercrème. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 15 stuks.

 

 

Klik hier voor de recensie van Modern baking.

 

Ingrediënten

  • 525 g zelfrijzend bakmeel, plus extra om te bestuiven
  • 120 g amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 165 g fijne kristalsuiker
  • 10 zachte verse dadels (200 g), ontpit en grofgehakt
  • 75 g ongezouten boter, gesmolten
  • 310 ml ongezoete amandelmelk, plus extra om te bestrijken
  • 80 g amandelen, gehakt
  • 100 g ongezouten boter, extra, zacht

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 c. Bekleed een ondiepe bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Meng het bakmeel, amandelmeel, bakpoeder, de suiker en dadels in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe en meng voorzichtig met een botermes. Maak een kuiltje in het midden en schenk de amandelmelk erin. Meng kort tot je een net samenhangend deeg hebt. Stort op een goed bebloemd werkvlak en vorm er met bebloemde handen voorzichtig knedend een geheel van. Druk of rol het uit tot een grove ronde plak van 1,5 cm dik en steek er 15 rondjes uit met een koeksteker van 5,5 cm; rol indien nodig opnieuw uit. Leg de scones in de vorm en bestrijk met de extra amandelmelk. Strooi de gehakte amandelen erover en zet 25-30 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Klop intussen de extra boter in de mengkom van een keukenmachine 1-2 minuten op de middelste stand of tot je een bleke, romige massa hebt. Halveer de warme scones, bestrijk met de botercrème en dien op.

 

Tips

Doop de koeksteker even in de bloem, dan laat het deeg makkelijker los als je de scones in de vorm doet. Mooi gelijkmatige randjes krijg je als je de steker recht naar beneden drukt en hem zonder draaien weer omhooghaalt.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Modern baking.