In het kookboek 40 verbluffende desserts van Bart Ardijns staat op pagina 42 het recept Gegratineerde sabayon met vlierbloesem en verse vruchten.

 

Een variatie op de lekkere klassieker van sabayon met witte wijn door te combineren met een assortiment van verse vruchten en een accent van vlierbloesemlikeur. Licht gegratineerd en warm geserveerd.

 

Klik hier voor de recensie van 40 verbluffende desserts.

 

Ingrediënten:

  • Sabayon
  • 200 g eidooiers
  • 90 g griessuiker
  • 40 g vlierbloesemlikeur
  • 200 g room 35%

 

Bereiding en verwerking

Klop onder lichte verwarming de eidooiers licht schuimig met de griessuiker en de vlierbloesemlikeur. Laat lichtjes afkoelen en meng de half opgeklopte room onder de massa tot sabayon. Schik een assortiment vruchten in diepe borden en breng tussen de vruchten de sabayon aan. Gratineer de bovenzijde van het dessert, zodat de suikers licht kunnen karamelliseren.

 

Afwerking

Werk af met limoenzeste en een accent van tarwegras.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.