Koude kaastaart met sinaasappel (Bakken)

In het basiskookboek Bakken van Peter Balcaen staat op pagina 142 het recept Koude kaastaart met sinaasappel. De bereidingstijd 35 minuten. De hoeveelheden zijn voor een taart van 28 cm doorsnee.

 

Klik hier voor de recensie van Bakken.

 

Benodigdheden

  • 1 springvorm van ca. 28 cm doorsnede
  • Huishoudfolie
  • 200 g volkorenkoekjes
  • 130 g gesmolten boter
  • 1 mespunt kaneel
  • 250 g zachte roomkaas
  • 300 g gecondenseerde melk
  • Zeste en sap van 1 sinaasappel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 dl halfopgeklopte gesuikerde slagroom

 

Bereiding

  • Verkruimel de volkorenkoekjes fijn en meng ze met de gesmolten boter en kaneel.
  • Beleg de springvorm met huishoudfolie, breng het koekjesmengsel aan in de vorm en druk het goed aan.
  • Laat 20 minuten verharden in de koelkast.
  • Meng de roomkaas met de gecondenseerde melk en het sinaasappelsap. Week de gelatine in koud water, knijp de blaadjes uit en laat ze smelten op een zacht vuur.
  • Voeg ze straalsgewijs toe aan de kaas en melk, maar let op voor klontervorming. Meng de slagroom onder de massa.
  • Doe de vulling in de vorm op de koekjesbodem en laat voldoende opstijven in de koelkast. Werk de taart af met de zeste van sinaasappel.

 

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.