In het boek Bakken met haver van Natasha van der Stelt staat op pagina 160 het recept Citroencake-in-een-mok. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 mok. Inhoud 220-250 ml.

 

Soms heb ik enorme zin in cake, maar geen puf om een hele cake te bakken of geen liefhebbers in de buurt om te helpen met opeten. Dan maak ik een cake in een mok en geniet ik van mijn kleine eenpersoonscake, zoals deze citroencake met een lekker frisse smaak.

 

 

Klik hier voor de recensie van Bakken met haver.

 

Ingrediënten Voor 1 mok (inhoud 220-250 ml)

  • 30 g boter
  • 1 tl citroensap
  • 1 ei
  • 3 el melk
  • ¼ tl citroenrasp
  • 3 el havermeel
  • 3 el amandelmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 2 el volle yoghurt, dik mespuntje vanillepoeder

 

Bereiding

  • Doe de boter in de mok. Zet de mok in de magnetron en smelt de boter in 20 seconden op 750/800 watt. Haal de mok uit de magnetron en roer de boter om.
  • Voeg citroensap, ei en melk toe. Meng alles goed.
  • Voeg achtereenvolgens citroenrasp, havermeel, amandelmeel en bakpoeder toe. Roer goed om na iedere toevoeging.
  • Plaats de mok in de magnetron. Zet de magnetron op 750/800 watt en ‘bak’ de cake in 1 minuut en 40 seconden. Mocht de cake nog vochtig zijn, zet de mok dan nog 10 tot 20 seconden in de magnetron op 750/800 watt.
  • Laat de citroencake-in-een-mok 2 minuten afkoelen.
  • Roer het vanillepoeder door de yoghurt. Schep de yoghurt op de bovenkant van de cake in de mok.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.