Original cheesecake (Cheesecakes van Berko)

In het bakboek Cheesecakes van Berko van Steve Schouflikir staat op pagina 12 het recept Original cheesecake. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 cheesecake van Ø 26 cm. Voorbereiding: 15 minuten. Baktijd: 1 uur 45 minuten. Rusten: 2 uur in de oven. In de koelkast: ten minste 4 uur.

 

Klik hier voor de recensie van Cheesecakes van Berko.

 

Ingrediënten:

  • Taartbodem
  • 205 g speculaas of speculoos
  • 60 g boter
  • Cheesecakevulling
  • 900 g roomkaas of zuivelspread
  • 270 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 ml crème fleurette of scheproom (scheproom is een vloeibare crème fraîche die in de delicatessenzaak en tegenwoordig ook in sommige supermarkten verkrijgbaar is. Je kunt deze room eventueel vervangen door slagroom of crème fraîche).
  • 1 tl vanille-extract
  • 25 g bloem

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verkruimel de speculaasjes. Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Roer de koekkruimels door de gesmolten boter. Vet een springvorm licht in en bekleed hem met bakpapier. Bedek de bodem met het speculaasmengsel. Bak de koekjesbodem 20 minuten.
  • Klop de roomkaas zacht en luchtig. Voeg de suiker toe en klop 2 minuten. Klop de eieren en de eidooier erdoor. Voeg de scheproom en het vanille-extract toe en klop nog 1 minuut. Strooi de bloem erbij en klop nog 1 minuut, of tot je een mooi glad mengsel hebt. Schenk deze vulling over de voorgebakken taartbodem in de bakvorm.
  • Stel de oventemperatuur in op 150 °C. Schuif de cheesecake in de oven en bak hem in 1½ uur. Zet de oven uit en laat de taart er nog 2 uur instaan, de room moet nog een beetje vloeibaar zijn. Zet de cheesecake minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.