Quinoa broodcake (Meesterlijk brood)

In het kookboek Meesterlijk brood van Robèrt van Beckhoven staat op pagina 181 het recept Quinoa broodcake. De hoeveelheden in dit brood zijn voor 1 broodcake van ca. 700 gram.

Bij het eten van dit brood heb je echt geen beleg nodig. De smaak van abrikozen, van pruimen… en smaakt het ook niet een beetje naar banaan of is dat amandel? Houd wel rekening met een voorbereidingstijd van minimaal 12 uur. Leuke bijkomstigheid: dit recept is qua ingrediënten glutenvrij.

 

Klik hier voor de recensie van Meesterlijk brood.

 

Ingrediënten:

  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr quinoameel
  • 2 eieren
  • 1 rijpe grote banaan of 2 kleinere
  • 8 gr bakpoeder
  • 30 ml olijfolie
  • 250 gr gedroogde abrikozen en pruimen
  • Snufje zout
  • Voor de afwerking: lemon cress of atsina cress.

 

Bereiding:

  • De gedroogde abrikozen en pruimen minimaal 12 uur in lauwwarm water laten weken.
  • Van de abrikozen en pruimen 100 gram apart houden en de rest in kleine stukjes snijden. De banaan fijnprakken.
  • Alle ingrediënten vervolgens mengen tot een homogene massa en in een ingevette taartvorm doen.
  • Na het bakken de al dan niet fijngesneden rest van de abrikozen en pruimen ter decoratie op het cakebrood leggen.
  • Afwerken met lemon cress (een basilicumsoort) of atsina cress. De eerste levert een citroenachtige en de tweede een anijsachtige smaak op.
  • Oventemperatuur: 180 °C.
  • Baktijd: 45-60 minuten.

 


Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.