Hartige muffins (Back to basics)

In het kookboek Back to basics van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma staat op bladzijde 161 het recept Hartige muffins. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Back to basics.

 

Ingrediënten:

  • 10 rauwe reuzengarnalen
  • Kerriepoeder
  • Olijfolie
  • ½ prei
  • 10 g geraspte gruyère
  • 1 ei
  • 85 ml melk
  • 2 tl gedroogde gist
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl vadouvan

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de reuzengarnalen in kleine blokjes en bestrooi met kerriepoeder, vers gemalen zwarte peper en fijn zout. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen kort om en om. Laat ze afkoelen.
  • Snijd de prei overlangs doormidden en daarna heel fijn. Meng de gruyère erdoor.
  • Meng het ei met de melk, droge gist, het zelfrijzend bakmeel en de vadouvan. Meng het prei-kaasmengsel en de garnalen erdoor. Schep het mengsel in een muffinvorm en bak 15 minuten in de oven. Serveer de muffins lauwwarm.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.